Zanglessen in Amsterdam en Weesp

Als je zangles overweegt, ben je hoe dan ook serieus van plan het talent dat je hebt te ontwikkelen. Ongeacht het niveau waarop je zit, van koorzang tot conservatorium kandidaat, je weet dat je een goede stem hebt, maar je weet ook dat je verder wilt.

Zangles is een proces. Je lichaam is je instrument, dat is tegelijkertijd prachtig en lastig, want in tegenstelling tot reguliere instrumenten is bij zang elk instrument volkomen uniek. Daarom is de training om beter, veelzijdiger, overtuigender te worden met je stem voor iedereen anders. Gaandeweg het proces komen we er achter welke methode het beste bij jou past.

We richten ons in Amsterdam en Weesp op je techniek, je interpretatie van het muziekstuk en je expressie.

Hoe heb ik zelf leren zingen?

Mijn eerste zanglessen kreeg ik op het conservatorium van Margreet Honig en Maarten Koningsberger. Terwijl ik aan mijn zangtechniek werkte kreeg ik interpretatielessen van pianist Rudolf Jansen en Peter Kooij. Ik maakte kennis met de ‘Alexandertechniek’ bij Harry Maalman en José Peeters. Ik volgde ademlessen bij ademspecialist Paul Triepels. Ook volg ik met grote belangstelling nieuwe stromingen in de zangtechniek, zoals de Lichtenberg-methode en Estill Voice Training (EVT).

Ik volgde lessen bij Robert Sussuma en organiseerderde meerdere cursussen met hem in Amsterdam. Hij combineert zangtechniek met de Feldenkrais-methode.. Een fascinerende combinatie.

Alles wat ik leerde zet ik in om jou verder te helpen met de ontwikkeling van jouw stem, de interpretatie van muziek en de uitvoering.

Kosten voor zangles in Weesp en Amsterdam

Een les duurt in principe drie kwartier en kost 40 euro

Is dat nou wel voor mij, zangles?

Ja. Dat je je hier aan het oriënteren bent, betekent dat je echt verder wilt met wat je kunt. Ik maak geen onderscheid op niveau: of je nu naar het conservatorium wilt, op een koor zit en je techniek wil verbeteren of op amateurniveau de hoofdrol hebt bij een operettevereniging en wat extra oefeningen wilt.

Iedereen die vooruit wil, is welkom.

Wil je meer weten over zanglessen in Amsterdam? Stuur mij een mailtje of bel mij gerust op!