De Passiemannen

De Passiemannen vormen een groep mannen die flexibel ingezet kunnen worden om Oratoriumkoren te versterken. Door o.a. vergrijzing zijn goede mannen schaars bij veel koren.

Ondergetekende, Robert van der Vinne, repeteert met de mannen voor deelname aan uw uitvoering. Ikzelf heb als zanger (Collegium Vocale, Cappella Amsterdam, Nederlandse Bachvereniging, Nederlands Kamerkoor) al het standaardrepertoire uitgevoerd met zeer verschillende dirigenten. Daarom ben ik in staat om de mannen goed voor te bereiden.
De muzikale wensen van uw dirigent zal ik overbrengen op de Passiemannen. Indien gewenst kan hij/zij ook zelf een keer komen repeteren.

Het koor is opgericht uit liefde voor de Mattheus- en Johannespassie van J.S. Bach, maar al het standaardrepertoire is mogelijk.

De zangers uit het koor zijn zeer ervaren en zingen/zongen bij bijvoorbeeld het Westerkerkkoor Amsterdam, de Laurenscantorij uit Rotterdam, het Haarlems Kleinkoor en vele andere koren.

Vanzelfsprekend vergt deze waardevolle bijdrage een investering. Er zijn echter mogelijkheden om de totale kosten voor uw uitvoering beperkt te houden: Voor een kleine meerprijs neem ik mijn kistorgel voor u mee zodat u dat niet los hoeft te huren. Het betreft een orgel dat gebouwd is door Ab Koomans en is jarenlang gebruikt bij uitvoeringen van het professionele ensemble Musica Temprana en vele CD-opnames.

Eventueel kan ik zelf het orgel bespelen. Een zanger als continuospeler is uitermate geschikt om zangers te begeleiden.

Neem voor nadere informatie contact op.